Specii noi incredibile de dinozaur pitic găsite în Transilvania; descoperi tot ce trebuie să știi despre subiect în timp ce citești acest articol; care, fără îndoială, va fi foarte interesant pentru dumneavoastră, precum și o nouă viziune științifică asupra evoluției faunei europene.

Ce dinozaur pitic?

Conform studiilor științifice, este o specie necunoscută până acum; cel care, printre alte trăsături, mergea pe două picioare, avea aproximativ doi metri lungime și făcea parte din familia Rhabdodontidae.

De-a lungul deceniilor, cel mai mic dinozaur identificat vreodată a fost Compsognathus; ale căror exemplare culese în diferite expediții arheologice, măsoară doar aproximativ un metru lungime.

Dar este oportun să se indice că mulți alți dinozauri găsiți mai târziu, au fost chiar pitici; acesta este cazul Microraptor, Caenagnathasia și Parvicursor.

Ce se știe despre noua specie de dinozaur pitic găsită în Transilvania?

În cadrul explorărilor efectuate de o echipă internațională de paleontologi, a fost găsită o nouă specie de dinozaur pitic, cu care se întrevede în urma analizei oaselor sale, că este posibil să se schimbe viziunea actuală asupra evoluției faunei pe continent european..

Mai ales în raport cu prezența tipului de animale prezent în această regiune a planetei, în perioada anterioară dispariției lor.

Rămășițele arheologice ale acestei noi specii de dinozaur pitic au fost găsite pe teritoriul Geoparcului Internațional Tara Hațegului; cel situat la sud-vest de Transilvania; regiune romaneasca.

Numele dat acestui dinozaur erbivor este Transyvanosaurus platycephalus; în funcţie de locul geografic în care a fost găsit plus caracteristica sa fizionomică cea mai remarcabilă.

Această denumire se traduce prin „reptilă transilvăneană cu cap plat” și se estimează că a locuit planeta în perioada Cretacică, din care au trecut peste 70 de milioane de ani.

Oamenii de știință de la Universitatea din București au informat comunitatea că cu această descoperire incredibilă, în special din bazinul Hațegului; A fost posibil să existe un epicentru valoros pentru descoperirea speciilor de vertebrate tipice Cretacicului superior în Europa.

După analiza și identificarea rămășițelor osoase găsite, la fauna acestei regiuni au mai fost adăugate cel puțin zece specii de dinozauri.

Mai exact, au fost găsite oasele și părțile craniului lui Transylvanosaurus platycephalus, a cărui analiză a oferit informații prețioase despre evoluția experimentată de fauna Europei, de acum 66 de milioane de ani și până în prezent.

Aceste studii au făcut posibil să se stabilească că această specie de dinozaur pitic, mergând pe două dintre picioare, avea doi metri lungime și făcea parte din familia Rhabdodontidae.

A fost considerat un exemplar cu un corp mic, ceea ce îi permite să fie asociat cu cazul altor dinozauri pitici descoperiți anterior în această zonă.

Pe de altă parte, dezvoltarea fizionomiei acestor dinozauri pitici este asociată cu faptul că resursele alimentare disponibile în această regiune a Europei, care era habitatul lor, erau limitate; ceea ce i-a motivat să experimenteze o reducere a dimensiunii corpului lor.

Toate cercetările în jurul descoperirii acestei noi specii de dinozaur pitic sunt în sarcina paleontologului Felix Augustin, om de știință de la Universitatea Germană din Tübingen.

În plus, este posibil să se cunoască și alte detalii ale acestei descoperiri, în cadrul Journal of Vertebrate Paleontology; în cazul în care doriți să extindeți detaliile acestuia.

Acum Transilvania nu este doar scena legendei terifiante a contelui Dracula, ci are si un rival musculos; a căror prezență modifică mulți parametri asupra dimensiunilor atinse de speciile de dinozauri care au pășit prin acest teritoriu în urmă cu mai bine de 70 de milioane de ani.

Fără îndoială, aceasta este o descoperire care ne aduce mai aproape de evenimentele care au avut loc cu milioane de ani în urmă și reprezintă un triumf pentru știință.

Dacă îți place să fii la curent cu știrile care se întâmplă în întreaga lume prin intermediul telefonului tău mobil sau al oricărui alt dispozitiv electronic, fii la curent cu articolele noastre de pe blog.