Știați că în Transilvania există un festival de muzică în schimbul sângelui; eveniment care a fost folosit în România pentru a oferi acest important input multor centre medicale din acest stat suveran al Uniunii Europene; deși pentru aceasta au folosit o legendă populară care a făcut parte din tradițiile lor de-a lungul anilor.

Ce este Festivalul Untold?

Festivalul Untold este un eveniment muzical major în Europa; care are loc în fiecare vară și în cadrul căruia mii de fani se adună în orașul Cluj-Napoca din România.

Acest festival a avut loc pentru prima dată în 2015 și de atunci a devenit popular în Europa; pentru a fi organizat pe baza de combinații de producție spectaculoase, scene colosale, cu iluminare izbitoare în acord cu ritmurile muzicale.

O mare varietate dintre cei mai buni artiști din EDM, techno, trance, House, drum and bass și chiar atingeri formidabile de pop și hip-hop urcă pe scena acestui festival de muzică din Transilvania.

Acest eveniment a cărui ediție a Untold 2022, a fost emblematizată drept „templul Lunii” a fost prezentă de un număr mare de persoane; care au dansat, au strigat și au aplaudat până nu au putut, prezentarea fiecărui artist al acestui gigant în cadrul muzicii dance a României.

De obicei, Untold are loc la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august; așa că sunteți la timp să vă pregătiți să vă bucurați de el în acest an.

Festival de muzică în Transilvania pentru sânge

Deși poate părea titlul unui film de groază, nu este; Este vorba pur și simplu de a profita de cunoscuta poveste care face aluzie la figura istorică a lui Vlad Țepeș; care a fost prințul Țării Românești în secolul al XV-lea, ca campanie publicitară; pe a cărui viață a fost inspirat romancierul Bram Stoker pentru a aduce la viață legenda lui Dracula.

Cu siguranță ați auzit de personajul mitic al lui Dracula, născut în 1431 în Transilvania; a României de azi. A fost prințul unui stat vasal al Imperiului Otoman și unul dintre cei mai importanți conducători ai acestui teritoriu.

Este posibil ca Vlad Țepeș să nu fi folosit un sicriu pentru a dormi sau a bea sângele victimelor sale; dar el a fost cel care a ordonat executarea a peste 60.000 de oameni și a semănat teroare în timpul guvernării sale.

Pe de altă parte, în romanul lui Stoker este prezentat un Dracula care se hrănește cu sânge; Din acest motiv, este folosită ca o campanie de atragere a fanilor festivalului Untold, oferindu-le, în schimbul unei donări voluntare de sânge, intrarea pentru a se bucura din plin de acest eveniment muzical.

Motivul pentru care a luat această măsură după cum a indicat directorul festivalului, Bodgan Buta; este de a acoperi lipsa urgentă de sânge care se resimte în multe centre medicale din România.

De adăugat că este un gest umanitar prin care se poate salva multe vieți și oferă speranță de recuperare miilor de pacienți care necesită o transfuzie și nu au mijloacele pentru a o dobândi.

Rezultatele acestei campanii de publicitate au fost mai remarcabile decât se aștepta. Au fost peste 400 de donatori care au frecventat centrul medical Cluj-Napoca timp de trei zile; orașul gazdă al festivalului.

Mulți dintre donatori au fost rugați să se întoarcă a doua zi; pentru că personalul nu a putut face față luării atât de multe donații; datorită capacităţii limitate a centrului său de transfuzie.

Urmând această ordine de idei, este oportun să indicăm că într-un mod similar a fost organizată o campanie de sânge în schimbul biletelor la București, în cadrul căreia s-a ajuns la donația a aproape 100 de persoane. Găsiți mai multe articole interesante, ca acesta, pe blogul nostru.